27.07.2017. – Lišeno slobode jedno lice zbog krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“

Dana 26.07.2017. godine policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva kantona Sarajevo, poduzimali mjere i radnje i svoje nadležnosti na području Kantona Sarajevo, vezano za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

 U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je  pretres na jednoj lokaciji  na području općine Novi Grad Sarajevo, te  je lišeno slobode jedno lice incijala A.Z. (1981. god).

Prilikom pretresa oduzeta je određena količina suhe zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis Sativa L“, vatreno oruže i određena količina municije, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu kantona Sarajevo.

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE