10.01.2018. – Lišeno slobode lice za kojim se tragalo vezano za KD “Organizovani kriminal“ , a u vezi sa “Neovlašteni prometom oružja i vojne opreme, te proizvodima dvojne namjere”

U nastavku operativne akcije Federalne uprave policije i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, vezano za krivična djela  “Organizovani kriminal“ iz člana 250., a u vezi sa krivičnim djelom “Neovlašteni prometom oružja i vojne opreme, te proizvodima dvojne namjere” iz člana 193. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, dana 09.01.2018. godine u u prisustvu svog advokata, u službene prostorije ove Uprave pristupilo je lice incijala A.A. (1979. god) za kojim  bila raspisana potraga u okviru rada na ovom predmetu.

Navedeno lice je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krvičnom djelu,  predato na dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Sva lica koja su lišena slobode od strane pripadnika Federalne uprave policije, sumnjiče se da su u prethodnom periodu organizovali, posredstvom drugih lica iz Bosne i Hercegovine i R Slovenije, prebacivanje veće količine oružja i vojne opreme iz Bosne i Hercegovine u Republiku Sloveniju.

Federalna uprava policije, pod nadzorom Tužilaštava Bosne i Hercegovine, nastavlja rad na dokumentovanju predmetnih krivičnih djela i izvršilaca.

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE