13.07.2018.- U nastavku operativne akcije „Duga“ lišeno slobode jedno lice i pronađena oprema za proizvodnju opojne droge

U nastavku operativne akcije „Duga“, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, lišili slobode još jedno lice iz Sarajeva incijala D.C. (1976.god) koje se sumnjiči za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa stambenih prostorija koje koristi osumnjičeni, pronađena je i oduzeta mašina za tabletiranje, metalni nastavci sa žigom i drugi predmeti, koji su korišteni za proizvodnju i stavljanje u promet  opojne droge „ekstazi“. Također, pronađeno je i oduzeto oko 300 NN tableta koje asociraju na opojnu drogu „ekstazi“ i cca. 2 kg. praškaste NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „metamfetamin“, te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Nakon izvršenog pretresa lice D.C. je privedeno u  službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, te će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, u sklopu iste  akcije u utorak, 10.07.2018. godine lišena su slobode dva lica  Đ.K. (1983. god) i A.K. (1984 .god), u čijim stambenim objektima je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto više od 5 000 kom. NN tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu „ekstazi“, cca. 1 kg NN materije koja  svojim izgledom asocira na opojnu drogu „anfetamin“, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode  u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE