15.10.2018. – U realizaciji operativne akcije “Plaža” lišena slobode tri lica zbog KD “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“

Dana 15.10.2018. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su po naredbama Općinskog suda u Konjicu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva „PLAŽA“, a vezano za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. KZ FBiH.

U sklopu navedene akcije, lišena su slobode tri lica sa područja općine Jablanica, inicijala K.D. (1993. god.), M.D. (1970. god.) i Ž.J. (1983. god.), te su izvršeni pretresi na tri lokacije, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto cca. 1 kg. opojne droge „Cannabis“ koja je bila pripremljena za dalju prodaju, više od 70 komada stabljika opojne droge „Cannabis“ u fazi sušenja, pribor za drobljenje, vojno vatreno naoružanje, mobilni telefonski aparati i SIM kartice.

Lica lišena slobode su privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku biti predata uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, nadležnom tužilaštvu.

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE