U operativnoj akciji „LIM“ zaplijenjeno više od 25 kilograma „skanka“

Dana 8.2.2019. godine na području Sarajeva policijski službenici Federalne uprave policije su uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH sproveli operativnu akciju „LIM“ kojom prilikom su dvije osobe lišene slobode.

Ova operativna akcija sprovođena je pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a po naredbi Općinskog suda u Sarajevu.

Tokom aktivnosti privedena su dva lica inicijala M.D. (1990) i O.M. (1976) te su urađeni pretresi osoba i putničkih motornih vozila koje imenovani koriste.

Izvršenim pretresanjima pronađeno je 30 pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa L uličnog naziva „skank“ (više od  25 kg), mobilni telefonski aparati kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

5 6

Predmetna lica će nakon obrade, u zakonskom roku, biti predata nadležnom Tužilaštvu na daljnju nadležnost i postupanje.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavit će daljnji rad s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti te dokumentovanja nelegalnih aktivnosti vezanih za predmetna i povezana lica te predmetno krivično djelo.

U slučaju noviih informacija i detalja o ovoj aktivnosti javnost će  biti blagovremeno obaviještena.

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE