4.4.2019.- Lišena slobode dva lica zbog KD „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, 4.4.2019. godine poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog  tužilaštva Kantona Sarajevo, na području općine Novi Grad Sarajeva, lišili slobode dva lica sa područja Zeničko-dobojskog Kantona inicijala S.E. (1981.) i F.G. (1987.), a vezano za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Radi se o licima koja su od ranije poznata policijskim organima, te osuđivana za ista krivična djela.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršen je  pretres p.m.v. koje su koristili osumnjičeni, kojom prilikom su pronašli i oduzeli cca. 5 kg. nn materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“.

 IMG-1       IMG-e2 

Lica lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će se u zakonskom roku predati uz Izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE