28.06.2019. – POZIV MEDIJIMA

Poštovani,

u ime zamjenika direktora Federalne uprave policije gospodina Ensada Kormana i ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova gospodina Aljoše Čampare, čast i zadovoljstvo nam je pozvati vas da prisustvujete svečanoj ceremoniji obilježavanja 1. jula „Dan policije u Federaciji Bosne i Hercegovine“, koja će se održati u ponedjeljak, 1.7.2019. godine na sportskom terenu Centra za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ u Sarajevu, sa početkom u 12.00 sati.

U ceremoniji će učestvovati policijske snage Federacije Bosne i Hercegovine, a tokom iste će pripadnici Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije, na samom terenu, izvršiti taktično-pokazne vježbe.

Dolazak novinarskih ekipa je predviđen u periodu od 11.15 do 11.45 sati, a njihov prihvat će biti organizovan na ulazu na sportski teren Centra za edukaciju, sport i rekreaciju. Samu ceremoniju predstavnici medija će moći pratiti sa pozicije koja će biti vidno obilježena.

S obzirom na zahtjevan protokol manifestacije kao i složenost sadržaja, u čijoj realizaciji će učestvovati veliki broj policijskih službenika, molimo vas da ove, kao i upute službenih lica, koja će biti zadužena za prihvat novinara maksimalno poštujete.

Pozivamo i građane da prisustvuju ovom događaju i daju podršku našim policijskim snagama.

S poštovanjem

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE