3.2.2020.- Obilježavanje prve godišnjice smrti, stradalog policijskog službenika Federalne uprave policije, Mahira Begić

Poštovani predstavnici medija,

Povodom obilježavanja prve godišnjice smrti, stradalog policijskog službenika Federalne uprave policije, Mahira Begić delegacija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne uprave policije i Sindikata Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, položit će vijence na mjestu pogibije Centra za obuku Suhodol istoimenog naziva „Mahir Begić“, te mezarju Lokve, općina Hadžići gdje je isti ukopan. Tim povodom planirana je posjeta porodici poginulog Mahira Begića.

U znak sjećanja na poginulog policijskog službenika, Federalna uprava policije i Sindikat Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova održat će turnir u malom nogometu dana 04.02. i 05.02.2020. godine na Policijskoj akademiji Vrace u Sarajevu, na koji su pozvane i ekipe iz svih sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini.

Po okončanju navedenih aktivnosti za medije će biti objavljene fotografije i  saopštenje za javnost.

Podsjećamo, dana 09.02.2019. godine u mjestu Suhodol kod Tarčina, općina Hadžići, Edin Gačić je na veoma okrutan i podmukao način lišio života policijskog službenika Federalne uprave policije, Begić Mahira, koji je radio na redovonom osiguranju objekta Centra za obuku Suhodol.

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE