7.2.2020. – Obilježena prva godišnjica smrti, stradalog policijskog službenika Federalne uprave policije, Mahira Begić

Obilježavajući prvu godišnjicu smrti, stradalog policijskog službenika Federalne uprave policije, Mahira Begić, delegacija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne uprave policije i Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, dana 7.2.2020. godine položila je vijence na mjestu pogibije u Centru za obuku policijskih kadrova „Mahir Begić“ u Suhodolu, na mezarju „Lokve“ općina Hadžići, gdje je isti ukopan, te je posjetila porodicu poginulog.

DSC_1          DSC_3       DSC_2

DSC_4      DSC_5

 DSC_6     DSC_7

Podsjećamo, u periodu od 04.02. i 05.02.2020. godine na Policijskoj akademiji Vrace u Sarajevu, u znak sjećanja na poginulog policijskog službenika, održan je malonogometni turnir na kojem su uzele učešće ekipa iz svih sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini, te su na taj način odale počast poginulom policijskom službeniku.

DSC_8    DSC_9

Nakon provedenog turnira u malom nogometu svim učesnicima su uručene zahvalnice za učešće, a onima najuspješnijim, diplome, pehari i prigodne nagrade. Na ovom dvodenvnom turniru odigrana je 21 utakmica  na kojima su sudile sudije iz Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Kantona Sarajevo.

DSC_10    DSC_11

Prvo mjesto je osvojila ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, drugo mjesto je osvojila ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona i treće mjesto osvojila je ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

DSC_0039

Za najboljeg strijelca je proglašen Verić Dragan iz ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, dok je za najboljeg golmana proglašen Ismail Vrebac iz ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, a istima su uručene prigodne nagrade (pehari i nogometne lopte).

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE