12.02.2020. – Lišeno slobode jedno lice iz Orašja zbog KD „Obmana pri dobijanja kredita ili drugih pogodnosti“, u sticaju sa krivičnim djelom „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”

Dana 12.02.2020. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona, lišili slobode lice inicijala D.M. (1966.), sekretara Crvenog križa Orašje, koji se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela „Obmana pri dobijanja kredita ili drugih pogodnosti“ iz člana 268. stav 3, u sticaju sa krivičnim djelom „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” iz člana 383. stav 3. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Imenovano lice se sumnjiči da je činjenjem navedenih krivičnih djela počinio novčanu štetu Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine, u iznosu od 115.000 KM.

Lice lišeno slobode je kriminalistički obrađeno u službenim prostorijama Federalne uprave policije i biti će u zakonskom roku predat uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Posavskog kantona.

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE