13.2.2020. – Lišena slobode dva lica zbog KD „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“

Policijski službenici Federalne uprave policije su dana 12.3.2020. godine poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na području naselja Dobrinja, Općina Novi Grad, Sarajevo, identifikovali i locirali lice inicijala M.M. (1987.) iz Sarajeva, zbog  krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a za kojim je već bila na snazi centralna potjernica  raspisana na osnovu izvršne presude Općinskog suda u Sarajevu zbog istog krivičnog djela.

Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana koji koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge amfetamin, extazi, kanabis, te digitalna vaga za precizno vaganje, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

U sklopu navedenih aktivnosti, a prilikom pretresa stana lišena je slobode i ženska osoba inicijala  Dž.M. (1988.) iz Sarajeva koja se takođe sumnjiči za počinjenje istog krivičnog djela.

Lica lišena slobode su kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE