Poziv na prvo Regionalno okupljanje elitnih policijskih jedinica

19.06.2012. godine

Specijalna policijska jedinica Federalne uprave policije organizuje 22. i 23. juna u Sarajevu prvo Regionalno okupljanje elitnih policijskih jedinica. Centralna tema skupa je ”Uloga elitnih policijskih jedinica u borbi protiv terorizma”.

Svoje učešće potvrdili su rukovodioci elitnih policijskih jedinica iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, kao i 100 specijalaca koji će učestvovati na takmičenju u streljaštvu.

Pozivamo Vas da prisustvujete taktično-pokaznoj vježbi Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije, koja će u sklopu ovog programa, biti izvedena u subotu 23.06.2012. godine na platou Velikog Polja na Igmanu (prostor oko hostela Feri i sam objekat), s početkom u 12.45 sati.

Isti dan u 17.30 sati bit će održano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada učesnicima takmičenja u streljaštvu, na strelištu Suhodol. Također, u ovom će terminu Demo tim, sastavljen od specijalaca iz Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, SAD-a, Slovenije, Srbije i BiH demonstrirati upad u objekat, uz upotrebu bojeve municije.

Predstavnike medija napominjemo da smo u mogućnosti organizovati prevoz iz Sarajeva na Igman i sa Igmana u Suhodol za ekipe koje nemaju vlastiti prevoz. Također, radi omogućavanja nesmetanog ulaska u zonu izvođenja taktičko-pokazne vježbe na Igmanu, zainteresovane predstavnike medijskih kuća molimo da svoje prijave  pošalju na e-mail glasnogovornik@fup.gov.ba, kako bi dobili potrebne propusnice.

Radujemo se vašem dolasku!

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE