Zaplijenjena opojna droga

23.11.2012.

Službenici Federalne uprave policije, Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga, u suradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Srednjobosanskog kantona su danas, 23.11.2012. godine u mjestu Azapovići, Općina Kiseljak, lišili slobode lice H.A. (32).

Sukladno naredbi Općinskog suda Kiseljak izvršili su i pretres vikend-kuće i pratećih objekata, te putničkog motornog vozila, kojom prilikom je pronađeno oko 400g bijele materije koja asocira na drogu amfetamin („speed“) od koje je jedan dio pripremljen za uličnu prodaju. Izuzeta je jedna precizna vaga za vaganje opojne droge, veći broj mobitela i SIM kartica i određena količina municije.

Pored stavljanja u promet opojnih droga, lice H.A. je omogućilo uživanje opojnih droga drugim osobama, među kojima su i malodobne osobe.

Nad licem se vrši kriminalistička obrada, te će nakon toga, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predat nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela iz člana 238. („Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“), član 239, stav 2 („Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“) KZFBiH.

Pronađeni predmeti će biti dostavljeni na vještačenje Centru za forenzičku i informatičku podršku Federalne uprave policije.

 

 

 

 

 

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE