Nastavak policijske akcije kodnog naziva „Meteor“

18.04.2013.

U nastavku akcije kodnog naziva “Meteor”, pripadnici Sektora kriminalstičke policije Federalne uprave policije jutros su uhapsili 2 osobe po nalogu Tužiteljstva BiH.

Slobode su lišeni M.Š.(1969) i B.Š. (1976) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više teških kaznenih djela u vezi sa organiziranim kriminalom, prometom opojnih droga, napadom na ovlaštena službena lica, izazivanje opće opasnosti, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i drugim kaznenim djelima.

Istragom je, između ostalog, utvrđeno da su M.Š. i B.Š. organizirali distribuciju opojnih droga, eksploziva i oružja na području BiH, i šire.

U tijeku su pretresi koji se vrše na više lokacija na području Zapadnohercegovačkog kantona, a u akciji je, zbog specifičnosti, uključen i policijski helikopter te psi tragači.

U mjerama i radnjama, koje se poduzimaju u vezi s počinjenjem ovih kaznenih djela, potporu pružaju pripadnici Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije i pripadnici Kantonalnog ministarstva unutarnjih poslova ZHK.

U akciji Federalne uprave policije koja je provedena krajem 2012. godine, kod M.Š. i B.Š. je, između ostalog, pronađeno cca 15 kilograma opojne droge Cannabis.

 

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE