Rasvijetljeno ubistvo M.L. iz Sarajeva

25.07.2013.

Službenici Federalne uprave policije su jučer, 24.07.2013. godine, slobode lišili S.Č. (45) iz Hadžića, zbog postojanja osnova sumnje da je 10.06.2013. počinio ubistvo M.L. (77) iz Sarajeva. Nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu na dalje postupanje.

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu i Općinskih sudova u Čapljini i Konjicu, pretresi su izvršeni u Neumu, Čapljini, Prozoru, Konjicu i na dvije lokacije na području Sarajeva. Pronađen je određeni broj predmeta za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela.

Slobode je lišen i O.T. (26) iz Konjica, za kojim je od ranije postojala centralna potjernica zbog bjekstva sa izdržavanja kazne iz KPZ Mostar. Nad O.T. se vrši kriminalistička obrada radi utvrđivanja eventualnog učešća u samom izvršenju ovog krivičnog djela.

Federalna uprava policije je, pod nadzorom Kantonalnom tužilaštva u Sarajevu, otvorila istragu u cilju rasvjetljavanja ovog ubistva nakon prijave bliže obitelji M.L. koja je sumnjala u uzrok smrti. Službenici Federalne uprave policije će u narednom periodu nastaviti poduzimati sve ostale potrebne istražne radnje na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE