27.01.2017. – Realizovana operativna akcija “Piramida” u sklopu koje su lišena slobode tri lica

Policijski službenici Federalne uprave policije su dana 26.01.2017.godine poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i uz asistenciju policijskih službenika ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog Kantona realizovali operativnu akciju “Piramida”

Vezano za navedenu akciju, a postupajući po naredbama nadležnih Općinskih sudova su izvršeni su pretresi na više lokacija na području spomenutih kantona, te slobode lišili tri lica inicijala Z.M. (rođ. 1984. god. u Zenici) A.A. (rođ. 1984. god. u Dubrovniku) i M.H. (rođ. 1979 god. u Bijelom Polju) zbog krivičnog djela “Iznuda” iz člana 295. stav 2. KZ F BiH počinjenog na štetu A.S. iz Visokog.

Prilikom pretresa su pronađeni i privremeno oduzeta p.m.v, veća količina novac u različitim apoenima, vatreno oružje, municija, više mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica, bilješke, rokovnike i dokumentaciju, te druge predmete koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Lica lišena slobode su dana 27.01.2017. godine predata uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i izvršiocu postupajućem tužitelju radi daljeg nadležnog postupanja.

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE