09.03.2017. – U sklopu operativne akcije “Lašva” lišeno slobode sedam lica

Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona su nakon višemjesečne istrage, dana 09.03.2017. godine u ranim jutarnjim satima, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog  kantona i angažman Specijalne policijske jedinice FUP-e, započeli sa realizacijom operativne akcije „Lašva“ na području spomenutog kantona.

U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskog suda u Travniku, započeti su pretresi na šest  lokacija na području općina Travnk i Vitez, te je lišeno slobode sedam lica I.F. (1979.g), M.F. (1985.g.), S.F.(1996.g.), Z.J. (1978.g), B.T. (1987.g.) i  D.F. (1979.g), G.R. (1991.g.).

Lica lišena slobode se dovode u vezu sa krivičnim djelom „Udruživanje radi činjenja krivičnog djela“ iz člana 340., a u vezi sa krivičnim djelima „Neovlašetana proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. KZ F BiH.

Nakon izvršenih pretresa, lica lišena slobode će biti privedena u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjo-bosanskog kantona.

FEDERALNA UPRAVA POLICIJE